Metro
Metro Nieuws 7 nov 2019 / 13:40 uur

Chinese jongeren mogen niet meer dan anderhalf uur gamen per dag

De Chinese overheid houdt haar burgers scherp in de gaten. Nu moeten ook jongeren eraan geloven: zij mogen nog maar anderhalf uur gamen per dag. 

Er zijn regels vastgesteld om te voorkomen dat ze verslaafd raken aan gamen. De jongeren mogen ’s nachts helemaal niet gamen. Dat schrijft New York Times op basis van een publicatie van een staatsmedium.

Bepaald bedrag

In het weekend hebben de Chinese jongeren geluk: dan mogen ze drie uur gamen. Tot 22.00 uur, want dan gaat het verbod in. De overheid legt bovendien een grens op het bedrag dat de jongeren mogen besteden aan games, van omgerekend 26 en 52 euro, afhankelijk van de leeftijd.

Hoe de overheid dat gaat handhaven? De jongeren moeten zich onder meer registreren met hun echte naam als ze gaan gamen. Verdere handhaving ligt bij de gamebedrijven, die de regels in de gaten moeten houden. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen ze hun licentie verliezen.

Er zijn wel wat mazen in de wet. Zo kunnen de jongeren offline blijven gamen en gebruikmaken van de telefoon van bijvoorbeeld hun ouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinese jongeren mogen niet meer dan anderhalf uur gamen per dag
Sluiten