Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Breaking Bad in het echt: professors maken meth in school

In de Amerikaanse staat Arkansas lijkt de legendarische serie Breaking Bad zich haast wel in het echt af te spelen. Twee scheikundeprofessors zijn daar volgens de Clark County Sheriff’s Department gearresteerd op verdenking van het produceren van methamfetamine.

Beide scheikundigen werkten op de Henderson State University in Arkadelphia. Vorige maand werden Terry David Bateman (45) en Bradley Allen Rowland (40) met verlof gestuurd omdat er melding werd gemaakt van „een onbekende chemische geur” die uit de buurt van hun werkplek zou komen. Na onderzoek bleek dat in het laboratorium benzylchloride was gelekt, een chemische stof die nodig is om crystal meth te maken.

Het onderzoek is nog niet afgerond, maar vrijdag werden de twee mannen al opgepakt. Naar verwachting zullen ze binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Walter White

De gebeurtenissen doen denken aan de serie Breaking Bad, waarin een scheikundeleraar genaamd Walter White besluit om samen met een oud-leerling crystal meth te gaan maken en daarmee uitgroeit tot een drugsbaron.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.