Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 nov 2019 / 09:24 uur

Brabantse bisschop: We kunnen leren van moslims

Volgens de Brabantse bisschop Gerard de Korte kunnen katholieken een voorbeeld nemen aan moslims. Daarmee doelt de Bosschenaar vooral op de toewijding.

„Van de gebedsvroomheid van moslims kunnen we wat leren”, zegt De Korte in een interview met De Gelderlander. „Moslims bidden vijf keer per dag, geven aalmoezen aan mensen die arm zijn, gaan op bedevaart en vasten. Dat zijn allemaal elementen die ook in het christelijk geloof zijn terug te vinden. Klassiek hadden katholieken een ochtendgebed, een gebed voor het slapengaan en drie gebeden bij de maaltijden. Dat zijn er ook vijf.”

Hectische cultuur

Als het aan De Korte ligt, komt dat gebruik terug bij de katholieken. „Er zit in onze cultuur iets van hectiek, van drukte. Dan kunnen juist die momenten van bezinning heel heilzaam zijn. Moslims houden ons die spiegel voor.”

Zorgen over de toekomst van het katholieke geloof maakt De Korte zich allerminst. „De mens is onuitroeibaar religieus. En wat ik zie is dat steeds meer mensen de vraag stellen: wat is de zin van mijn bestaan, is dood echt dood?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brabantse bisschop: We kunnen leren van moslims
Sluiten