Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 nov 2019 / 21:39 uur

Boeren gaan maandag protesteren in Haarlem

De boeren zijn nog niet uitgeprotesteerd tegen de stikstofmaatregelen. Maandag verzamelen de Noord-Hollandse boeren zich bij het provinciehuis in Haarlem.

Zij krijgen steun van een aantal van hun Friese collega’s, die er al vroeg op uittrekken. Verwacht wordt dat de eerste trekkers vanaf zeven uur ‘s morgens op de snelweg zijn te vinden, wat weer kan leiden tot extra drukte.

„Zelf woon ik wat dichterbij en vertrek ik rond 8.00 uur”, zegt organisator Ad Baltus uit Schermer, dat op zo’n dertig kilometer van Haarlem ligt, tegenover Het Algemeen Dagblad. „We gaan net zolang door totdat het provinciale beleid wordt teruggedraaid.”

Ochtendspits

Er worden twee- tot driehonderd trekkers verwacht. De ANWB adviseert zodoende om de ochtendspits rondom Haarlem zoveel mogelijk te vermijden. „We hebben eerder al ervaren dat de tractoren voor flinke vertragingen kunnen zorgen", aldus een woordvoerder.

Tijdens het protest zal er petitie worden overhandigd aan de commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Daarin staat dat de boeren zich willen aansluiten bij Friesland. Deze is ruim vijfduizend keer ondertekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boeren gaan maandag protesteren in Haarlem
Sluiten