Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Bloomberg geeft honderd miljoen dollar uit aan anti-Trump reclame

Er zijn veel mensen in de Verenigde Staten die niet heel blij zijn met president Donald Trump. Een daarvan is Michael Bloomberg en die maakt het nu wel heel bont met zijn afkeer.

De miljardair en voormalig burgemeester van New York heeft namelijk aangekondigd honderd miljoen dollar te gaan steken in een anti-Trump reclame. Het gaat vooral om een online campagne zo maakt hij duidelijk.

Alle hens aan dek

„Het is nu alle hens aan dek. We gaan de strijd met Trump rechtstreeks aan", zo verklaart Bloomberg op Twitter. Over de verdere inhoud en vorm van de campagne wilde hij nog geen mededelingen doen.

Wel is bekend geworden dat de campagne gericht is op Arizona, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin. Dat zijn vier staten die naar verwachting cruciaal zullen zijn in de uitkomst van de verkiezingen van komend jaar.

Kandidaat

Overigens kondigde Bloomberg – wiens vermogen op 50 miljard geschat wordt – zelf recent aan te overwegen zich kandidaat te stellen als president. Iets dat hij vier jaar geleden ook al deed, maar hij besloot dat niet door te zetten. Met deze campagne lijkt hij zich in ieder geval actief te willen bemoeien met de verkiezingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.