Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Aanmeldingen voor mega vrijwilligersklus Songfestival ‘stromen binnen’

Het Songfestival zoekt mensen! Leuk, maar het eisenlijstje van de organisatie doet nogal wat stof opwaaien. Toch zijn er al veel reacties binnengekomen.

Wie vrijwilligerswerk wil doen voor het internationale liedjesfestijn en hiervoor artiesten wil begeleiden, moet pro-actief zijn en geen 9-tot-5-mentaliteit hebben. Verder moet je een aardig woordje over de grens spreken en bekend zijn in Rotterdam. En natuurlijk moet je de volle twee weken beschikbaar zijn om gratis aan de slag te gaan.

Boze reacties

Hoe kan een organisatie van een festival dat miljoenen te verdelen heeft, toch geen potje hebben om vrijwilligers iets te geven? Dat vragen veel Twitteraars zich af. Want zelfs een onkostenvergoeding of reisbijdrage zit er niet in. En krijgen de presentatoren dan ook niets betaald?

https://twitter.com/SterkNikki/status/1194325207525347333

https://twitter.com/Zeemeermin6/status/1194533254960951296

De vrijwilligers krijgen overigens wel een hapje eten en drinken. In totaal zijn er zo’n 600 mensen nodig. De komende tijd gaat de organisatie op zoek naar nog meer mensen – hierbij zouden ook functies zijn die iets minder eisen stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.