Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Zwaar verbrande tiener krijgt dankzij inzamelingsactie zicht terug

Doordat als peuter zijn gezicht zwaar verbrandde, raakte Zaid Garcia zijn zicht kwijt. Via een crowdfunding hoopt hij genoeg geld op te halen voor een operatie om zijn zicht weer terug te krijgen.

Twee jaar oud was hij, toen er een brandende kaars op zijn dekens belandde. Deze vatte snel vlam, waarna hij zeer ernstig brandletsel opliep. Artsen moesten zijn complete gezicht bedekken met zijn eigen huid. Dat hij überhaupt nog leeft zien de medici al als een wonder.

Zesvoudige

De operatie om hem zijn zicht terug te geven is nog een stuk complexer en kost maar liefst 50.000 Amerikaanse dollar. Toch blijkt de hoogte van dat bedrag geen probleem te zijn, want inmiddels is er drie ton binnengestroomd.

Zaid is blij met de enorme opbrengsten. „Toen ik twee jaar oud was raakte ik voor tachtig procent verbrand. Na honderden dure ingrepen, waaronder amputaties aan zowel mijn handen als vijf van mijn tenen, hoop ik te bewijzen dat wonderen bestaan."

Familie zien

„Het zou heel fijn zijn als ik mijn familie weer kan zien",  schrijft Zaid verder op zijn crowdfundingpagina. „Maar waar ik het meest naar uitkijk, is om de schoonheid van mijn beste vriendin Julia te bewonderen."

De onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.