Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 okt 2019 / 13:20 uur

Voorarrest oprichter No Surrender Klaas Otto verlengd

Het voorarrest van Klaas Otto, de oprichter van motorclub No Surrender, wordt verlengd. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten.

Otto zou het zwaar hebben in de gevangenis door fysieke problemen. Volgens de verdediging moet een neuroloog hem onderzoeken, omdat hij mogelijk door een hersenaandoening blind raakte aan een oog, maar dat is voor het hof geen reden om hem vrij te laten.

Hoger beroep

Het Openbaar Ministerie vroeg drie weken geleden al om verlenging, terwijl de verdediging vroeg om schorsing. Otto zit nu 34 maanden in voorarrest vanwege afpersing, bedreiging, zware mishandeling en het witwassen van 1,3 miljoen euro. Otto werd vorig jaar veroordeeld tot zes jaar cel, maar ging in hoger beroep. Ook het OM, dat tien jaar had geëist, ging in hoger beroep.

Een inhoudelijke behandeling is nog niet in zicht. Het hof besloot dinsdag ook dat meer onderzoek nodig is. Het proces gaat door op 21 januari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorarrest oprichter No Surrender Klaas Otto verlengd
Sluiten