Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 okt 2019 / 06:09 uur

Vliegtuigbouwer Boeing ziet ruimtereizen wel gebeuren

Kunnen we op bekende vliegticketwebsites straks ook een retourtje maan boeken? Verschillende bedrijven geloven erin dat het straks normaal is. Ook Boeing sluit zich bij deze nog futuristische gedachte aan.

De vliegtuigbouwer ziet heil in ruimtetoerisme. De Amerikaanse onderneming is van plan om 20 miljoen dollar te investeren in Virgin Galactic, de ruimtevaartdivisie van miljardair Richard Bransons zakenimperium.

Commercieel toegankelijker

De bedrijven willen volgens een verklaring ruimtereizen commercieel breder toegankelijk maken. De Boeing-bijdrage is maar een fractie van de 1 miljard dollar die Virgin naar eigen zeggen in zijn ruimteprogramma heeft geïnvesteerd. Eerder zette Virgin gesprekken met Saudi-Arabië over een investering van 1 miljard dollar stop na de moord op journalist Jamal Kashoggi.

Boeing bestempelt de investering als strategisch en wijst op de mogelijkheden van verdere samenwerkingen tussen de bedrijven. Virgin Galactic ontvouwde afgelopen zomer plannen voor een beursgang via een fusie met Social Capital Hedosophia. De investering van Boeing is in ruil voor aandelen en dus afhankelijk van het sluiten van die transactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuigbouwer Boeing ziet ruimtereizen wel gebeuren
Sluiten