Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Verstappen voor straf van pole naar plek vier

Max Verstappen zal toch niet niet van poleposition starten tijdens de Grote Prijs van Mexico. De Limburger van Red Bull heeft een straf gekregen voor het negeren van gele waarschuwingsvlaggen in de slotfase van de derde kwalificatierace en moet drie plaatsen naar achteren. Hij start daardoor vanaf de vierde plek.

De Fin Valtteri Bottas crashte tijdens de kwalificatie met zijn Mercedes in een ultieme poging de beste tijd tot dan toe te verbeteren. Die stond op naam van Verstappen. De Nederlander was zelf ook nog bezig een nog snellere ronde neer te zetten en raasde voorbij de kapotte bolide van Bottas, terwijl de gele vlaggen betekenen dat een coureur van het gas af moet.

Leclerc vanaf eerste plek

De gridstraf van Verstappen betekent dat Charles Leclerc van Ferrari vanaf de eerste plek aan de race begint. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel start naast hem op de eerste startrij. De derde positie wordt nu ingenomen door de Mercedes van Lewis Hamilton.

Verstappen moet ook twee strafpunten op zijn licentie bijschrijven. Hij reageerde teleurgesteld op het besluit, maar denkt dat de race alsnog spannend zal zijn. „Het is erg teleurstellend om voor de race een ​​gridstraf te krijgen. En Ferrari zal morgen heel snel zijn, dus de levensduur van de banden zal van belang zijn. Maar we hebben echt een goede raceauto, dus het zal een spannend gevecht worden."

Onderzoek

De Limburger vertelde tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie open en eerlijk dat hij de gecrashte bolide van Bottas had gezien en tevens dat hij geen snelheid had verminderd. Voor de stewards was dat aanleiding alsnog onderzoek te doen en Verstappen om tekst en uitleg te vragen. Aanvankelijk hadden de commissarissen van de internationale autosportfederatie FIA geen aanleiding gezien werk van de kwestie te maken.

Verstappen verbeterde in de gewraakte ronde de tijd die hij vroeg in de derde kwalificatiesessie had neergezet. Dat was op dat moment al de beste tijd van allemaal en geen van zijn concurrenten wist daar onder te duiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.