Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Verdachten opgepakt die stagiaire in Curaçao beroven en in zee gooien

Op Curaçao hebben zich vrijdag bij de politie een 29-jarige man en een 33-jarige vrouw gemeld, die worden verdacht van ontvoering van een Nederlandse stagiaire ruim een maand geleden.

Beiden verdachten komen uit Curaçao.

Beelden vrijgeven

Donderdag had de politie beelden vrijgegeven waarop de twee verdachten staan. Zij meldden zich al twaalf uur nadat de politie de beelden vrijgaf.

De ontvoering

Het meisje werd op 25 augustus ‘s nachts meegenomen door een man en een vrouw in een auto nadat ze een eetgelegenheid had bezocht in de hoofdstad Willemstad. Ze werd gedwongen geld te pinnen en daarna werd ze gekneveld, geblinddoekt en de zee in gegooid.

Ze overleefde het voorval, omdat de zee waarin ze terechtkwam ondiep was, vertelt een woordvoerder van de politie op Curaçao aan de NOS.

De politie had niet verwacht dat de verdachten zich al binnen twaalf uur na het vrijgeven van de beelden, zouden melden. De man en de vrouw zitten in de cel en worden binnenkort verhoord.

De woordvoerder kon niet vertellen hoe het nu met het meisje gaat of waar ze nu verblijft. „Maar ik denk dat het onderzoeksteam wel contact met haar heeft".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.