Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 okt 2019 / 09:32 uur

Verdachte bioscoopdoden Groningen opgepakt

Een arrestatieteam heeft de 33-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het doden van twee mensen in een bioscoop in Groningen. Bij de aanhouding is geschoten en de verdachte, Ergün S., is daarbij gewond geraakt. Hij is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

De man is aangehouden bij een tankstation op het Hoendiep in de stad Groningen. Hij is gewond geraakt door een politiekogel. Het Hoendiep in Groningen ligt ongeveer 2,5 kilometer verwijderd van de Pathébioscoop waar zaterdagochtend de twee lichamen zijn gevonden.

De politie gaf zaterdagavond zijn identiteit vrij. Een foto werd verspreid, maar ook videostills van het moment dat de verdachte de bioscoop verliet.

Slachtoffers waren getrouwd

De slachtoffers van de bioscoopmoorden zijn Gina en Marinus, een echtpaar uit Slochteren. Zij werkten al jaren samen als schoonmakers bij het Pathé-filiaal. Het echtpaar liep hun moordenaar waarschijnlijk tegen het lijf tijdens een uit de hand gelopen overval. Een familielid van de slachtoffers meldt aan het AD dat de politie van zo’n scenario uitgaat.

Het echtpaar laat twee kinderen van in de twintig na, een zoon en een dochter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte bioscoopdoden Groningen opgepakt
Sluiten