Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Vega’s opgelet: McDonald’s komt met nuggets zonder kip

Het is misschien wel het meest geliefde product van de keten met de gele M: de Chicken McNuggets. De snack is nu ook voor vega’s verkrijgbaar. 

De fastfoodgigant wil hiermee inspelen op de trend om minder vlees te eten.

Niet voor veganisten

De Veggie Nuggets zijn een soort kleine Valess-schijven. Zuivelconcern FrieslandCampina heeft ze gemaakt van zeewier, „plantaardige vezels" en zuivel, waardoor ze niet geschikt zijn voor veganisten. Het gaat voor nu alleen om een tijdelijke actie. Tot en met 4 november biedt McDonald’s ze aan in vrijwel alle Nederlandse restaurants.

Passen en meten

Als het product aanslaat wil de keten bekijken of het mogelijk is de nuggets nog een tijdje of eventueel permanent in het assortiment op te nemen. Dat laatste zou wel een operationele uitdaging zijn, vertelt een woordvoerster. Voor de vleesvervangers heeft McDonald’s in de keuken een extra pan nodig.

Eerder werden in Nederland al de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken geïntroduceerd. Een veganistische burger is er hier – tot groot verdriet van veel vega(nistische) snackers – niet meer: eerder zat de veganistische Veggie Burger in het assortiment, die wel vegan was.

McDonald’s werkt in Canada inmiddels aan een proef met een volledig plantaardige burger van het bedrijf Beyond Meat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.