Quincy Brouwer
Quincy Brouwer Nieuws 24 okt 2019 / 10:45 uur

Tweede plofkraak in korte tijd: Spijkenisse trilt op zijn grondvesten

Donderdagochtend om 04:00 werd de geldautomaat in winkelcentrum ’t Plateau in Spijkenisse gekraakt. Veertien woningen moesten als gevolg van de explosie worden ontruimd. Het is de tweede plofkraak in korte tijd in de stad. 

Donderdagmorgen om vier uur werd de automaat in winkelcentrum ’t Plateau in Spijkenisse gekraakt. Boven de plaats delict bevinden zich veertien woningen. De bewoners moesten als gevolg van de ontploffing vanochtend hun huis uit. Toen brandweer en politie constateerde dat het gebouw geen constructieve schade had opgelopen en er geen andere explosieven werden gevonden, mocht iedereen vanochtend rond negen uur weer hun huis in.

Zoektocht

De daders zijn nog voortvluchtig. Volgens getuigen zou het gaan om twee mannen die op een scooter zijn gevlucht. Een politiehelikopter is bij de zoektocht ingezet.

Het is de derde plofkraak in korte tijd in de regio. Vorige week donderdag werd rond dezelfde tijd een automaat in het naburige Vlaardingen gekraakt en een week daarvoor was een andere automaat in Spijkenisse het doelwit van plofkrakers. Of de zaken met elkaar te maken hebben, is nog te vroeg om te zeggen, meldt politie Rotterdam. Dat moet uit onderzoek blijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede plofkraak in korte tijd: Spijkenisse trilt op zijn grondvesten
Sluiten