Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 okt 2019

Terneuzen stelt samenscholingsverbod voor jongeren in

De gemeente Terneuzen heeft in samenspraak met politie en justitie een samenscholingsverbod voor jongeren afgekondigd voor de stad Terneuzen.

Een gemeentewoordvoerder meldt dat de maatregel is genomen naar aanleiding van ongeregeldheden tussen jongeren. Het verbod is op donderdag 16.00 uur ingegaan en geldt voorlopig voor een week.

Niet meer dan twintig mensen

In die periode mogen personen tussen de 10 en 26 jaar in de kern Terneuzen niet met twintig of meer mensen bij elkaar staan. De politie beoordeelt of overlast of verstoring van de openbare orde dreigt en zal mensen die het samenscholingsverbod overtreden aanhouden.

Verder pakt de politie het mobieltje af van personen die dat gebruiken om aan te zetten tot geweld of om vechtpartijen te filmen. Ook hebben enkele scholen aangekondigd maatregelen te nemen tegen jongeren die meedoen aan vechtpartijen of zich schuldig maken aan opruiing, meldt de politie. Die scholieren lopen het risico te worden geschorst.

Vechtende scholieren

Groepen leerlingen zochten elkaar de afgelopen dagen op om te vechten. Via sociale media waren berichten verstuurd waarin werd opgeroepen tot de matpartij. Aanleiding hiervoor zou een ruzie zijn tussen twee meisjes om een jongen. De politie greep in om verdere escalatie te voorkomen, maar constateerde dat de spanningen voortduurden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Terneuzen stelt samenscholingsverbod voor jongeren in
Sluiten