Metro
Metro Nieuws 30 okt 2019 / 18:59 uur

Tandarts trok langste mensentand ter wereld

Max Lukas mag zich officieel de tandarts noemen die de langste mensentand ter wereld trok. Dit deed hij een jaar eerder, maar Guinness World Records heeft het record nu erkend. 

De Duitse tandarts uit Offenbach trok een hoektand van maar liefst 3,72 centimeter. Hij haalde hem uit de mond van een patiënt die zich met ernstige pijn in de praktijk van Lukas had gemeld.

Zwelling

Volgens Lukas kwam de patiënt met een zwelling binnen. De hoektand bleek namelijk een ontsteking in de bovenkaak te veroorzaken. Na een röntgenfoto zag hij direct dat het niet om een normale tand ging, maar om een ongelofelijk lange. Deze moest onmiddellijk worden getrokken, maar dat bleek voor de Duitse tandarts nog wel een uitdaging: hij dreigde te breken. Uiteindelijk is het hem gelukt en kon de patiënt weer zonder pijn de praktijk verlaten.

Guinness World Records

De gigantische hoektand werd in september 2018 getrokken. Maar voordat Lukas erkend kon worden door Guinness World Records, moest er nog het een en ander gebeuren. Zo waren een wetenschappelijke publicatie, een second opinion van een andere tandarts, tal van documenten en toestemming van desbetreffende patiënt nodig.

Het certificaat van het record dat de tandarts deze week ontving, zegt hij op te hangen willen in zijn praktijk in Offenbach. Ook de tand bewaart hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tandarts trok langste mensentand ter wereld
Sluiten