Metro
Metro Nieuws 8 okt 2019 / 15:54 uur

Studenten sturen Tikkies naar Mark Rutte met studieschuld

Op Facebook wordt massaal opgeroepen om een tikkie te sturen naar Mark Rutte. De oproep werd gedaan door studenten die vinden dat ze de dupe zijn van het huidige leenstelsel.

Het gaat om studenten die in het studiejaar 2015-2016 of daarna aan een opleiding zijn begonnen. Op de pagina schrijven de studenten: ‘Wij willen ons geld terug omdat wij tussen het afschaffen en de herinvoering van de basisbeurs vallen. Daarom gaan wij 24 november massaal Tikkies sturen naar Mark Rutte met onze studieschuld’.

Betrokken bij toekomst

Onderaan het bericht staat niet het persoonlijke nummer van Mark Rutte, maar een algemeen nummer van de VVD dat je kunt appen in geval van vragen over de partij.

https://www.facebook.com/events/738835576538319/?active_tab=about

Volgens Het Parool heeft de VVD dinsdag al tientallen tikkies ontvangen. Veel Tikkies ter waarde van 750 euro, het maximale bedrag waarvoor je een tikkie kunt sturen. „Prima toch, dat studenten zo betrokken zijn bij hun toekomst en op deze originele manier hun stem laten horen”, zegt een woordvoerder.

Doe mee

Het evenement werd maandag gestart door Youri Hoogewoning, student aan de Fontys Hogescholen. Op zijn eigen Facebookpagina schrijft hij: ‘Allemaal als een grapje begonnen, maar binnen twee dagen maar liefst 14K+ reacties op dit evenement. Doe mee en laat Mark er niet te makkelijk van af komen!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studenten sturen Tikkies naar Mark Rutte met studieschuld
Sluiten