Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Slachtoffers bioscoopmoorden waren schoonmakers en met elkaar getrouwd

De slachtoffers van de bioscoopmoorden in Groningen waren met elkaar getrouwd. Gina en Marinus werkten al jaren samen in het Pathé-filiaal. Ze waren schoonmakers en liepen hun moordenaar waarschijnlijk tegen het lijf tijdens een uit de hand gelopen overval. Een familielid van de slachtoffers meldt aan het AD dat de politie van zo’n scenario uitgaat.

Het echtpaar woonde in Slochteren en laat twee kinderen na. Een zoon en een dochter van in de twintig.

Overvaller

Een halfbroer van Gina vertelt dat het echtpaar al jaren samen de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep schoonmaakten. „Ze werkten altijd ‘s ochtends en begonnen dan omstreeks half acht."

Wat er precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. De politie heeft volgens het familielid echter wel een vermoeden, vertelt hij aan het AD. „Ze denkt aan een overval waarbij de overvaller Gina en Marinus toevallig tegen het lijf is gelopen. Hij glipte de bioscoop mogelijk binnen via een nooduitgang terwijl zij het vuilnis buiten zetten.”

De lichamen zijn in het trappenhuis gevonden. Gina op de tweede verdieping en Marinus een verdieping lager bij de roltrap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.