Metro
Metro Nieuws 30 okt 2019 / 16:59 uur

Slachterij besluit alleen nog vegetarische producten te maken

Een slachterij in Leeuwarden besluit een wel héle andere koers in te slaan. In plaats van vlees, gaan er namelijk alleen nog maar vegetarische producten worden geproduceerd. 

Het gaat hier om slachterij Vion, een van de grootste vleesbedrijven in Nederland. Het bedrijf wil met deze nieuwe koers inspelen op de toenemende vraag naar vleesvervangers.

Vegaproducten

De Friese locatie hield zich tot nu toe vooral bezig met het verwerken van runderen tot vleesproducten. Het is de bedoeling dat er vanaf volgend jaar alleen nog maar vegetarische producten van de band rollen.

Het is niet de eerste locatie van Vion waar vegetarische producten worden gemaakt. Dit wordt namelijk ook al op kleinere schaal gedaan in Groenlo, maar die locatie is nu te klein geworden.

Profiteren

Met de verplaatsing van de productie van vegetarische schnitzels en worstjes naar Leeuwarden begint Vion aan grootschalige productie van vleesvervangers. De slachterij hoopt hiermee ook te profiteren van de groei van het aantal flexitariërs, oftewel mensen die consumptie van vlees willen verminderen en een paar dagen per week geen vlees eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachterij besluit alleen nog vegetarische producten te maken
Sluiten