Metro
Metro Nieuws 30 okt 2019 / 10:09 uur

Seksuele emoji’s niet meer toegestaan op Facebook en Instagram

Het gebruik van emoji’s die ‘impliciet’ of ‘indirect’ verwijzen naar seks, is op zowel Facebook als Instagram al een tijdje verboden. Maar nu mogen ook de perzik en aubergine in deze situaties niet meer gebruikt worden.

Stuur je een aubergine, dan bedoel je daar in negen van de tien gevallen iets anders mee dan die peervormige groente. Hetzelfde geldt voor de perzik: de sappige vrucht wordt in het dagelijks leven ook wel voor billen aangezien.

Uit de nieuwe richtlijnen van Facebook, waar Instagram ook onder valt, blijkt dat het platform een grens trekt als het gaat om het faciliteren, aanmoedigen of coördineren van seksueel contact tussen volwassenen. „We beperken ook seksueel expliciet taalgebruik dat mogelijk uitnodigt tot seksueel contact, omdat sommige doelgroepen binnen onze wereldwijde community mogelijk gevoelig zijn voor dit type inhoud.”

Afbeeldingen

Het gevolg hiervan is dat elke contextueel specifieke en algemeen gebruikte seksuele emoji’s of emojireeksen niet langer gebruikt mogen worden. Daarnaast zijn ook suggestieve elementen niet langer toegestaan. Denk aan afbeeldingen van echte personen met naakt dat wordt bedekt door menselijke lichaamsdelen, objecten of digitale obstructie.

Dat betekent dat de emoji’s niet helemaal worden verboden op Facebook en Instagram, maar alleen als er sprake is van een schending als er met behulp van de emoji’s ook om bijvoorbeeld seks wordt gevraagd.

De seksuele aubergine- en peachemoji's
De seksuele aubergine- en peachemoji's

De nieuwe regelgeving werd in juli al stilletjes ingevoerd, maar is onlangs pas opgemerkt door XBiz, een nieuwssite over de seksindustrie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seksuele emoji’s niet meer toegestaan op Facebook en Instagram
Sluiten