Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 okt 2019 / 13:09 uur

Scheurtjes houden Boeings opnieuw aan de grond

Vanwege gevonden scheurtjes bij de vleugels is er weer een serie Boeings die voorlopig aan de grond moet blijven. Het gaat om de Boeing 737 NG de voorganger van de 737 Max. De Max wordt al acht maanden aan de grond gehouden na twee ongelukken in korte tijd.

Het gaat volgens het Franse persbureau AFP vooralsnog om vijftig toestellen. Het gaat om scheurtjes in de zogenaamde pickle forks, de verbindingsstukken tussen de vleugels en de romp van het toestel.

Geen direct gevaar

Zowel Boeing als de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA stellen dat er geen direct gevaar is voor reizigers. Wel moet er uitgebreid onderzoek gedaan worden naar de toedracht van de gevonden scheurtjes.

Aanvankelijk ging het alleen om toestellen die meer dan 30.000 keer hebben gevlogen. Inmiddels zijn er bij de Australische maatschappij Qantas echter ook problemen aangetroffen bij toestellen met wat minder vlieguren op de teller.

Aan de grond

Australische vakbonden hebben Qantas gevraagd om de hele vloot aan de grond te houden, maar volgens de maatschappij is dat overbodig. „Zelfs als er een scheur is gevonden, brengt dat niet meteen de veiligheid van een toestel in gevaar. We zouden nooit een toestel gebruiken als het niet compleet veilig is om dat te doen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scheurtjes houden Boeings opnieuw aan de grond
Sluiten