Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 4 okt 2019 / 10:44 uur

Roken op straat in sommige delen van Melbourne vanaf nu verboden

Het sloeg hard in vorige week: het nieuws dat er per direct niet meer gerookt mocht worden in horecagelegenheden, óók niet in rookruimten. Maar in Melbourne, Australië gaat het rookverbod nog veel verder. Daar zijn ze zelfs hele straten rookvrij aan het maken. 

In een deel van Melbourne is roken op straat sinds vrijdag verboden. Zo mag je vanaf nu niet meer roken in de populaire winkelstraat Bourke Street. Wie de regels breekt, kan rekenen op een flinke boete, meldt de Daily Mail. 100 dollar mag je lappen als je nog een sigaret opsteekt.

De burgemeester van Melbourne, Sally Capp, verklaarde dat roken een verschrikkelijke tol heeft geëist bij de burgers. De ban zou er voor zorgen dat de 60.000 dagelijkse bezoekers van de winkelstraat makkelijker kunnen ademen.

Geen veilig level

„Ieder jaar sterven er zo’n 4000 burgers vanwege een ziekte die gerelateerd kan worden aan roken en het heeft effect op de gezondheid en het welzijn van nog duizenden anderen", zei ze. „Er is geen veilig level als het gaat om blootstelling aan rook."

Er wordt verwacht dat de ban ook door andere steden zal worden overgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roken op straat in sommige delen van Melbourne vanaf nu verboden
Sluiten