Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 okt 2019 / 16:24 uur

Roemeense regering gevallen na motie van wantrouwen

De regering van Roemenië is gevallen. Het kabinet onder de sociaaldemocraat Viorica Dancila overleefde donderdag een motie van wantrouwen niet.

De positie van Dancila was in augustus al verzwakt toen de liberale coalitiepartij ALDE zich uit het kabinet terugtrok en zij haar meerderheid verloor. De relatie tussen de partijen verzuurde onder meer door een conflict over de aankomende presidentsverkiezing.

Overgangsregering

Een andere liberale partij (PNL) zag de kans schoon om het kabinet met een motie van wantrouwen ten val te brengen. „We hebben verhinderd dat de Sociaal Democratische Partij Roemenië verder pijn doet", verklaarde de leider daarvan, Ludovic Orban.

De weg is nu vrij voor een overgangsregering tot de verkiezingen in de loop van volgend jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roemeense regering gevallen na motie van wantrouwen
Sluiten