Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 okt 2019 / 21:01 uur

Revis neemt taken Krikke tijdelijk waar

Boudewijn Revis neemt voorlopig de taken over van de zondag opgestapte burgemeester Pauline Krikke. Dat is de uitkomst van een in allerijl belegde collegevergadering. Krikke (VVD) maakte zondag via haar instagramaccount bekend dat ze haar ontslag heeft ingediend.

„Den Haag heeft het zwaar", zei de VVD’er na afloop van de vergadering tegen de verzamelde pers. „De afgelopen dagen zijn er veel dingen gebeurd die niet goed zijn voor de stad."

De 45-jarige Revis (VVD) is wethouder Stadsontwikkeling, Wonen en Scheveningen en tweede loco burgemeester. Op zijn achttiende was hij al lid van de VVD.

Justiteel onderzoek

Richard de Mos van Hart voor Den Haag/Groep de Mos is weliswaar eerste loco burgemeester, maar hij trok zich vorige week tijdelijk terug als wethouder. Tegen hem is een justitieel onderzoek gaande omdat hij mogelijk bevriende ondernemers heeft geholpen met vergunningen in ruil voor donaties aan de partij.

Verrassing

De mededeling van Krikke kwam voor velen als een verrassing. Komende donderdag zou ze een debat hebben over het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de vonkenregen in Scheveningen, die werd veroorzaakt door uit de hand gelopen vreugdevuren op het strand.

Op Instagram kondigde ze zondag haar vertrek aan in een persoonlijke boodschap aan de inwoners van Den Haag. Het filmpje is zondagavond bijna 13.000 keer bekeken.

Reageer op artikel:
Revis neemt taken Krikke tijdelijk waar
Sluiten