Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 okt 2019 / 07:32 uur

Politie: Malieveld staat vol, kan niets meer bij

Het Malieveld in Den Haag staat vol, er kunnen geen voertuigen van bouwers meer bij. Dat meldt de politie. Het einde van de A12 in de richting van het Malieveld, De Zuid-Hollandlaan, is afgesloten, zodat er geen voertuigen meer heen kunnen.

De politie zegt dat voertuigen moeten parkeren bij het stadion van ADO Den Haag, daar staan pendelbussen klaar.

Goede sfeer

De sfeer onder de demonstranten op het Malieveld is goed. Er is muziek om de demonstranten te vermaken. Het officiële programma met toespraken begint rond 10.00 uur.

‘Door stikstof- en PFAS-beleid, zijn wij onze banen kwijt’, staat op een van de vele spandoeken die zijn meegebracht naar Den Haag. ‘Onwetendheid in het kabinet, drukt voor boer en bouw de pret’, staat op een ander doek. De laadbakken van alle meegebrachte voertuigen zijn omhoog gezet, zodat de voertuigen nog groter lijken.

Bekeuringen

De politie deelde ook enkele bekeuringen uit aan tientallen bestuurders van bouwvoertuigen die op weg naar het Malieveld in Den Haag opzettelijk het kenteken van hun voertuig hebben afgeplakt. ‘Wij begeleiden en handhaven’, aldus een tweet van de Landelijke Eenheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie: Malieveld staat vol, kan niets meer bij
Sluiten