Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 okt 2019 / 14:09 uur

Politie houdt verdachte aan voor moord op advocaat Wiersum

De politie heeft dinsdagavond een verdachte aangehouden van de moord op de advocaat Derk Wiersum. De aanhouding vond plaats in een woning in Amsterdam.

De verdachte zit in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat. Het onderzoek is dan ook nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden er niet uitgesloten.

Witte bestelbus

Volgens AT5 zijn ze de verdachte door de witte bestelbus, waarvan er eerder al beelden verspreid zijn, op het spoor gekomen. Het ging om een gestolen Opel Combo, waarvan de kentekenplaat vervalst was.

Wiersum werd op 18 september doodgeschoten in de buurt van zijn eigen huis in Buitenveldert. Hij gold als de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de groep rondom de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie houdt verdachte aan voor moord op advocaat Wiersum
Sluiten