Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 okt 2019 / 21:50 uur

Pechvogel Verstappen eindigt als zesde in Mexico

Voor Max Verstappen verliep Grote Prijs van Mexico zowel in de voorbereiding als tijdens de race zelf met behoorlijk wat tegenslagen. Uiteindelijk was een zesde positie na een knappe inhaalrace het hoogst haalbare.

De zege op de Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad ging naar Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Door de derde plaats van zijn teamgenoot Valtteri Bottas kan de Brit zich echter nog niet voor de zesde keer wereldkampioen noemen.

Lekke band

Verstappen kwam in de vijfde ronde in aanraking met de Mercedes van Bottas en moest met een lekke band naar de pits. Vanaf de laatste positie begon hij op harde banden aan een lange inhaalrace. Die bracht hem naar de zesde plaats, achter teamgenoot Alexander Albon.

Ferrari-coureur Charles Leclerc was van poleposition gestart, maar viel na een mislukte tweede pitstop terug naar de vierde plek. Sebastian Vettel eindigde tussen de Mercedessen in als tweede.

Verstappen moest van start vanaf plaats vier. De Limburger had zaterdag de snelste tijd neergezet bij de kwalificatie, maar was drie plekken teruggezet omdat hij gele vlaggen had genegeerd bij een crash van Bottas in de slotfase.

Hoogst haalbare

De Red-Bull-coureur streed bij de start met Lewis Hamilton om plaats drie en raakte net als de Brit naast de baan. Verstappen viel terug naar de achtste plaats. In de vijfde ronde kwam hij in aanraking met de Mercedes van Valtteri Bottas. Met een lekke band wist hij dat het podium en zeker een derde op rij in Mexico onbereikbaar was. De zesde plaats was het hoogst haalbare.

Hamilton heeft 363 punten en 74 punten voorsprong op Bottas. De Brit haalt daardoor niet voor de derde keer op rij de wereldtitel binnen in Mexico-Stad, maar de titel is met nog drie races te gaan een kwestie van tijd. Verstappen staat met 220 punten vijfde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pechvogel Verstappen eindigt als zesde in Mexico
Sluiten