Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Paulusma voorspelt winter: Koud met schaatsperiodes

Zorg dat je alvast wanten, een muts en een sjaal hebt gekocht, want er komt een koude en vroege winter aan. Althans dat is de voorspelling van Piet Paulusma.

De bekendste weerman van het land doet iedere herfst voorspellingen over hoe het winterweer eruit gaat zien. Hij stelt dat het in november al ‘lekker’ koud wordt met een aantal echt winterse dagen.

Kwakkelend

Daarna zijn de weersomstandigheden wisselend. „De wintermaanden december, januari en februari zullen soms rommelig verlopen, kwakkelend. Aan de andere kant komt het tot een of twee lange(re) perioden met winterweer. We kunnen dan ook één of twee langere of kortere perioden schaatsen”, aldus Paulusma.

Over een mogelijk Elfstedentocht deze halve finale wilde hij zich nog niet uitlaten tegenover Radio 538. „Ik blijf van mening dat echt koude winters nog mogelijk zijn, ondanks de opwarming van de aarde. De Elfstedentocht zal binnen zeven jaar ook nog wel komen.”

Maar naast de (mogelijke) positieve kanten van de winter, brengt het ook de nodige nadelen met zich mee. „Het wordt een winter met geregeld veel overlast door sneeuw, soms ijzel en af en toe stormachtig en herfstachtig weer.”

Gedetailleerde voorspelling

Op 30 november of 1 december komt er een volledige en waarschijnlijk ook iets gedetailleerdere voorspelling van Paulusma. In de tussentijd hoopt hij nog wat bij te schaven. „Ik heb nog wat twijfels", zo klinkt het.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.