Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 okt 2019 / 20:06 uur

Ontsnapte tbs’er Van Z. opgepakt in Parijs

De 40-jarige ontsnapte tbs’er Ronald van Z. is woensdag opgepakt in Parijs. Dat bevestigen zijn advocaat Job Knoester en het Openbaar Ministerie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Van Z. ging er vrijdag vandoor tijdens een uitstapje op de fiets.

De tbs’er probeerde, voor hij werd opgepakt, te onderhandelen over zijn terugkeer. Van Z. zei in een e-mailwisseling met Omroep Gelderland ondergedoken te blijven totdat twee medewerkers zouden opstappen. De Pompekliniek ging niet in op die eis.

De tbs’er werd woensdagavond rond 19.00 uur aangehouden in een internetcafé, zei een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM. Bij de aanhouding werkten de Franse en Nederlandse politie samen. Naar verwachting keert Van Z. binnenkort terug naar Nederland. De woordvoerder kon verder geen details geven.

Begeleid verlof

Van Z. is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten. Hij zocht daarbij via internet contact met minderjarigen en sprak met ze af. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. De slachtoffers en hun familieleden werden op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping.

Zaterdag meldde de advocaat van Van Z. dat zijn cliënt niet gevaarlijk is. De politie waarschuwde na zijn ontsnapping wel dat mensen de man niet moeten benaderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontsnapte tbs’er Van Z. opgepakt in Parijs
Sluiten