Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 okt 2019 / 10:44 uur

Ontslagen juf riep: Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer

In het Verenigd Koninkrijk ligt een Britse basisschoollerares onder vuur vanwege een zwaar antisemitische opmerking met verwijzingen naar de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

De juf van de Newberries Primary School had klaarblijkelijk moeite om de kinderen onder controle te houden en aan het werk te krijgen. Daarop dreigde ze haar leerlingen naar de gaskamer te sturen indien zij hun huiswerk niet zouden maken.

Veel Joodse leerlingen

Op de Newberries Primary School, in het kleine dorpje Radlett, zitten veel Joodse kinderen, wat de uitspraak alleen maar controversiëler maakt. Ze zou direct haar fout hebben ingezien en de kinderen gesmeekt hebben het niet door te vertellen, maar al snel kreeg een van de ouders het toch te horen, waarna het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreidde.

De school zette de lerares, die een tijdelijke uitzendkracht was, niet lang daarna op straat. „We kunnen bevestigen dat we vorige week op de hoogte zijn gebracht van het feit dat er een vermeende racistische opmerking is gemaakt door een lerares van een bureau dat binnen onze school werkzaam was. We hebben hier direct naar gehandeld en onze gouverneurs en ons leiderschapsteam hebben een volledig onderzoek uitgevoerd. De uitzendkracht zal niet terugkeren", zo klinkt het.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontslagen juf riep: Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer
Sluiten