Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 okt 2019 / 12:29 uur

OM: Pijnlijke conclusies rondom stalking Humeyra

Het Openbaar Ministerie noemt de conclusies van de Inspectie Justitie en Veiligheid over de aanpak van de stalking van het in Rotterdam doodgeschoten meisje Humeyra pijnlijk en helder”.

„De aanpak van de stalking van Humeyra is ernstig tekortgeschoten. De 16-jarige Humeyra werd december vorig jaar doodgeschoten in Rotterdam. De verdachte is haar 31-jarige ex-vriend, Bekir E.

Instanties tekortgeschoten

Bij de stalking van het vermoorde tienermeisje Humeyra E. zijn diverse instanties ernstig tekortgeschoten. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid, die onderzoek deed naar haar dood. Humeyra deed meerdere keren aangifte van stalking en bedreiging door haar ex. De politie, het Openbaar Ministerie en Reclassering Nederland hadden echter te weinig aandacht voor haar veiligheid, concludeert de Inspectie.

Gebrekkige samenwerking

De samenwerking was gebrekkig en informatie werd amper gedeeld, waardoor de risico’s voor de veiligheid van de tiener niet duidelijk waren. „Bij de betrokken organisaties waren veel medewerkers bezig met haar zaak, maar niemand had het overzicht en de regie", schrijft de Inspectie. „Bij de politie was er bijvoorbeeld voor Humeyra geen vast aanspreekpunt. Zij moest haar verhaal daardoor steeds opnieuw doen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM: Pijnlijke conclusies rondom stalking Humeyra
Sluiten