Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 okt 2019 / 13:59 uur

Netflix uitgespeeld? Zet de taal op Engels

Ben je wel zo’n beetje klaar met het aanbod dat Netflix je te bieden heeft? Verander de taal van de streamingsdienst dan eens naar Engels.

Wanneer je de taal Nederlands als instelling hebt staan, dan geeft Netflix alleen programma’s weer die zijn ondertiteld of nagesynchroniseerd in het Nederlands. Het aanbod wordt zodoende beperkt.

78 series

Volgens Streamwijzer betekent dit dat er op dit moment 78 series en zes films, die in Nederland te bekijken zijn, niet getoond worden in het menu. Ook zouden er van sommige series om die reden seizoenen verborgen blijven.

Het lijkt vooral om Azaitische titels en programma’s voor kinderen te gaan. Titels die wél voorbijkomen als je naar het Engels switcht zijn Victorious, Sam & Cat, Angry Mom en Weather Forecast.

Serviceverlening

Volgens Netflix is het vooral bedoeld als serviceverlenging naar Nederlandse klanten, die niet zo goed in Engels zijn. „Voor veel gebruikers is het niet prettig om een film of serie aangeboden te krijgen zonder Nederlandse stemmen of ondertiteling. Daarom worden films en series met Nederlandse ondertiteling of Nederlandse stemmen aan een Nederlands taalprofiel gekoppeld. Dit is een keuze in gebruikservaring en niet om content te verbergen”, vertelt een woordvoerder tegenover NU.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix uitgespeeld? Zet de taal op Engels
Sluiten