Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 okt 2019 / 20:09 uur

Nederlandse stagiair ontvoerd op Curaçao: Vreesde voor m’n leven

Een stage lopen op Curaçao. Dat klinkt zeer verleidelijk, maar voor een Nederlandse student liep het uit op een dramatische ervaring

De tiener stapt eind april bij een vrouw in de auto die haar een lift aanbiedt. „Je moet hier ’s nachts niet alleen op straat wachten. Ik breng je wel thuis”, zo overtuigt ze de stagiair die anoniem haar verhaal doet in het Antiliaans Dagblad. Het vertrouwen van die vrouw blijkt een verkeerde keuze.

Gewurgd

Direct nadat ze instapt, komt er een man tevoorschijn die haar probeert te wurgen. Ze gaat knock-out en als ze bijkomt, wordt ze gedwongen om geld te pinnen, wat haar niet lukte. Vervolgens werd ze met haar eigen ondergoed vastgebonden. „Het is zo bizar, ik dacht urenlang: ‘dit is het dan’.”

Daarna wordt ze ook nog eens misbruikt, waarbij er foto’s en video’s van haar worden gemaakt. „Ik werd door de vrouw aan mijn haren omhoog getrokken. Daar zat zoveel haat in. Het leek wel alsof ze ervan genoot.”

Vervolgens wordt het meisje in de zee gegooid en voor dood achtergelaten. „Ze hebben met de zaklamp van hun telefoon naar beneden geschenen en gekeken of ik echt dood was.” Gelukkig weet ze haar handen los te snijden aan een steen klimt ze weer aan land. „Ik was doodsbang. Ik heb me verstopt en daar een halfuurtje gezeten.” Uiteindelijk komt er hulp en dan pas beseft ze voor het eerst wat er allemaal gebeurd is. „Pas toen ik doorhad dat ik veilig was, raakte ik overstuur.”

Rechtszaak

De daders zijn inmiddels opgepakt en hebben alles bekend. Binnenkort volgt de rechtszaak. Het meisje – dat door de traumatische ervaring moeite met slapen heeft – hoopt bij de rechtszaak aanwezig te zijn, al weet ze nog niet of ze daar spreektijd krijgt. „Ik weet al precies wat ik tegen hen ga zeggen, maar ik weet niet of dat kan en mag."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse stagiair ontvoerd op Curaçao: Vreesde voor m’n leven
Sluiten