Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 okt 2019 / 17:29 uur

Naam ontsnapte tbs’er Nijmegen vrijgegeven door justitie

De identiteit van de vrijdag ontsnapte man uit de Pompekliniek in Nijmegen, is door justitie vrijgegeven. Het gaat om de 40-jarige zedendelinquent Ronald van Zwam.

Van Zwam ging ervandoor tijdens een begeleid fietsverlof. Hij is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten. Hij zocht daarbij via internet contact met minderjarigen en sprak met ze af. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. De slachtoffers en hun familieleden zijn op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping.

Zwarte fiets met roze letters

De man vertrok vrijdag op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager. Hij is 1 meter 84 lang. Hij was die dag gekleed in een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Hij had een zwarte rugzak bij zich.

Zaterdag meldde de advocaat van Van Zwam dat zijn cliënt niet gevaarlijk is. De politie waarschuwde na zijn ontsnapping wel dat mensen de man niet moeten benaderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naam ontsnapte tbs’er Nijmegen vrijgegeven door justitie
Sluiten