Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 okt 2019 / 07:32 uur

Moordende Trump te zien in schokkende nepvideo

Amerikaanse journalisten hebben geschokt gereageerd op een filmpje waarin president Donald Trump zogenaamd op bloedige wijze afrekent met de media en critici.

„Alle Amerikanen zouden deze weergave van geweld richting journalisten en politieke tegenstanders van de president moeten veroordelen", zegt het hoofd van journalistenorganisatie The White House Correspondents’ Association (WHCA).

‘Kerk van nepnieuws’

Op de beelden is te zien hoe het hoofd van Trump is geplakt op het lichaam van iemand die het vuur opent in „de kerk van nepnieuws”. Over de gezichten van sommige aanwezigen zijn de logo’s geplakt van nieuwsorganisaties. De beelden van het bloedbad lijken afkomstig te zijn uit de film Kingsman: The Secret Service.

Filmpje getoond in Trump-resort

The New York Times berichtte dat het filmpje is getoond in een resort van Trump in Miami. Daar hield de pro-Trump-groep American Priority een meerdaagse conferentie. De organisatoren hebben in een verklaring afstand genomen van de omstreden video. Die zou zonder toestemming zijn vertoond in een „zijkamer”.

De WHCA, die journalisten vertegenwoordigt die in het Witte Huis werken, zegt „geschokt" te zijn door de beelden. Trump heeft een gespannen relatie met veel nieuwsorganisaties, die hij verwijt „nepnieuws" over hem te verspreiden.

Pas op: de video kan als schokkend worden ervaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moordende Trump te zien in schokkende nepvideo
Sluiten