Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk sms’je vanuit koelwagen: ‘Het spijt me, mam’

Een Vietnamese familie is bezorgd over hun zus en dochter die vermist zijn geraakt op weg naar het Verengd Koninkrijk. Vermoed wordt dat ze in de koelwagen zat, die deze week gevonden werd in het Verenigd Koninkrijk.

De broer van Pham Thi Tra My (26) stelt dat ze na 23 oktober niets meer van haar gehoord hebben. „We maken ons zorgen dat ze in die koelwagen zat”, zo vertelt hij tegenover de BBC.

Sms’je

Bovendien kreeg de familie op de fatale avond nog een huiveringwekkend sms’je „Het spijt me, mam. Mijn reis naar het buitenland slaagt niet. Mam, ik hou zoveel van je! Ik sterf omdat ik niet kan ademen…"

Naar verluidt betaalden Tra My 30.000 pond (zo’n 38.000) aan de mensenhandelaren om haar in Groot-Brittannië af te leveren. De laatste locatie die van haar bekend is, is een plaats in België.

Tra My is overigens niet de enige Vietnamees die vermist wordt sinds een paar dagen. Er gaan berichten rond over nog twee jonge vrouwen. Een van hen had haar broer afgelopen dinsdag nog laten weten dat ze in een container stapte.

39 doden

In het Engelse Grays werden woensdagochtend 39 doden gevonden in een container die op een vrachtwagen stond. De politie van Essex meldde dat het gaat om 38 volwassenen en een tiener.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.