Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Meghan Markle: Het gaat niet goed met me

Het leven van een royal is niet altijd makkelijk omdat je continu onder een vergrootglas ligt, liet Meghan Markle weten in een openhartig interview met ITV.

De combinatie van pas getrouwd zijn, net moeder te zijn geworden en bakken kritiek over je heen krijgen, valt haar zwaar. „Kijk, elke vrouw, en al zeker als je zwanger bent, is echt kwetsbaar. Dus dat was een uitdaging.”

Markle, die in mei dit jaar beviel van zoontje Archie, kan het in de ogen van de Britse roddelpers vaak niet goed doen. Of het nou gaat om hoe ze zich kleedt of om hoe ze met de kleine Archie omgaat, ze krijgt altijd kritiek over zich heen.

Als Tom Bradby, de journalist van ITV die haar interviewt, vervolgens vraagt hoe het nou echt met haar gaat, breekt Markle. „Bedankt dat je dit aan me vraagt. Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat. Maar achter de schermen is het wel de realiteit waar ik doorheen ga”, antwoordt ze terwijl ze op haar lip bijt om de emoties nog enigszins in bedwang te houden.

Prins Harry

Bradby concludeert voorzichting: „Kan ik hieruit opmaken dat het niet echt goed met je gaat?”. Markle slikt en zegt vervolgens volmondig „ja”.

Niet alleen Meghan heeft het moeilijk met het leven on de spotlight, ook haar man prins Harry kan er maar niet aan wennen. Alle media aandacht doet hem denken aan de dood van zijn moeder Diana. Zij overleed bij een auto ongeluk in een tunnel in Parijs nadat ze op de vlucht was geslagen voor de paparazzi. „Elke keer als ik een camera zie, elke keer als ik een klik hoor, elke keer dat ik een flits zie, brengt het me meteen terug naar dat moment.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.