Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Meerdere doden bij schietpartij tijdens feest in Texas

Er zijn zaterdagavond zeker twee doden gevallen en meer dan twintig mensen gewond geraakt bij een schietpartij in Texas. Het incident vond plaats op een universiteit in Greenville, dichtbij de Texaanse hoofdstad Dallas. Een schutter opende het vuur tijdens een homecoming-feest. Dat meldden Amerikaanse media.

Homecoming

Homecoming staat in het teken van het begin van het nieuwe schooljaar en wordt traditiegetrouw in oktober gevierd. In Texas vond het feest dit jaar plaats op een terrein dichtbij de Texas A&M-universiteit. Net na middernacht (plaatselijke tijd) zaterdagavond opende een schutter het vuur. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, er zou ook een traumaheli zijn ingezet.

https://twitter.com/BuffingActions/status/1188353407318450176

Er is nog niks over de schutter bekend, die op dit moment voortvluchtig is. Mensen worden gewaarschuwd niet naar het gebied te komen.

Honderden bezoekers feest

Op social media staan schokkende beelden van mensen op het feest die eerste hulp verlenen aan gewonden. Er zouden honderden mensen op het feest aanwezig zijn geweest. Ruim 100.000 mensen bezochten eerder op de dag een footballwedstrijd van het team van de universiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meerdere doden bij schietpartij tijdens feest in Texas
Sluiten