Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 okt 2019 / 13:09 uur

Meerdere aanhoudingen rond bouwersprotest

In Den Haag zijn bij het bouwerprotest woensdag meerdere aanhoudingen verricht. Dat meldt een politiewoordvoerder. Hoeveel arrestaties er zijn verricht en waarom de mensen zijn aangehouden, kan de politie niet zeggen.

Ook waar de arrestaties exact plaatsvonden, weet de woordvoerder niet. Volgens haar was het in ieder geval in de buurt van het Malieveld, waar duizenden demonstranten samen zijn gekomen. De actievoerders willen met hun protest laten zien welk materieel volgens hen stilstaat door milieuregels die problematisch uitpakken voor bedrijven.

Onrustig

Het werd woensdag aan het begin van de middag onrustig op het Malieveld. Een kleine groep demonstranten probeerde op de weg langs de grasvlakte te komen. Tientallen agenten, deels te paard, drongen ze terug. Voor zover bekend is niemand gearresteerd.

Een man uit Staphorst, die zijn naam niet wilde noemen, stond bij het opstootje. „Op het veld is niets te doen. Het is een demonstratie, geen festival, er moet wel wat gebeuren", zei hij.

Vroeg einde

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, deed een beroep op de demonstrerende bouwers. „We willen een mooie actiedag. Buiten zijn er wat relschoppers, maar laten we het goed afsluiten", zei hij vanaf het podium.

Op het Malieveld zelf staan duizenden demonstranten, gekleed in oranje hesjes. Daar is de sfeer gemoedelijk.

Het protest is inmiddels afgelopen. Het terrein loopt leeg en de betogers gaan beetje bij beetje naar huis. „We kregen de indruk dat mensen het wel gehad hadden", verklaarde organisator Grond in Verzet het vroege einde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meerdere aanhoudingen rond bouwersprotest
Sluiten