Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 okt 2019 / 08:45 uur

Massale zoektocht naar vermiste hockeyvader

Bij het Brabantse Oosterhout wordt zondag massaal gezocht naar de 53-jarige Sacco Tange die sinds een week wordt vermist. Een speciaal zoekteam van 110 militaire en politieveteranen krijgt daarbij hulp van zo’n honderd vrijwilligers en een groep brandweerlieden, zegt een woordvoerder van de politie.

Onder de vrijwilligers zijn veel leden van de plaatselijke hockeyclub, waar de twee kinderen van Tange jeugdlid zijn. De club roept vrijwilligers dan ook op om mee te helpen met de zoekactie. „Diegenen die willen helpen kunnen zich morgen melden om 10.00 uur bij het pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout”, viel er te lezen op de site van de club. Het bestuur wenst het gezin van Tange veel sterkte.

Wandelen

De groep zoekt in een natuurgebied in Den Hout, waar de vermiste man in de buurt woont en waar hij graag kwam om te wandelen. De politie heeft een foto en signalement van Sacco Tange verspreid in de hoop dat mensen hem herkennen.

Hij werd vorige week zondag voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. De politie heeft gekeken of de man in de tussentijd nog ergens geld heeft uitgegeven waaraan zijn verblijfplaats zou kunnen worden afgelezen, maar dat leverde niets op. „We houden met alle scenario’s rekening”, zegt de woordvoerder.

Reageer op artikel:
Massale zoektocht naar vermiste hockeyvader
Sluiten