Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 15 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Man vindt levend begraven baby bij begrafenis eigen kind

In Noord-India heeft een dorpeling een afgrijselijke vondst gedaan. Op de uitvaart van zijn doodgeboren kind ontdekte hij een aarden pot, waarin een baby zat. Wonderbaarlijk: het kindje leefde nog. 

De man zag de pot zo’n 90 centimeter onder de grond zitten toen hij een graf aan het graven was. De Indiase politie noemt de vondst ‘onmenselijk’ en spreekt over een poging tot kindermoord. In het land zijn in de afgelopen jaren veel kinderen vermoord, vooral jonge meisjes.

Leven gered

De baby was vermoedelijk een paar dagen oud. Het kind woog maar 2,4 kilo. Uiteindelijk heeft dat, en het snelle optreden van artsen in het ziekenhuis, misschien wel haar leven gered. Door het kleine lichaam had de baby minder zuurstof nodig en kon het overleven in de pot. Waarschijnlijk werd het kind daar vlak voor de begrafenis in begraven, schrijft het AD

De politie zoekt met man en macht naar de ouders van de baby. In India sterven meer meisjes op jonge leeftijd omdat ouders meisjes als een financiële last zien. Bruidsschatten komen nog vaak voor en er zijn veel vooroordelen over studerende en werkende vrouwen. De Verenigde Naties noemen het grote tekort aan meisjes (tegen elke duizend jongens worden 918 meisjes geboren, bleek in 2011) in India een nationale ramp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.