Metro
Metro Nieuws 14 okt 2019 / 08:35 uur

Man regelt kerstfeest in oktober voor zijn terminaal zieke vrouw

Vorig jaar versloeg de Britse moeder Helen Robinson (46) borstkanker, maar het noodlot sloeg recentelijk voor een tweede keer toe. De vrouw heeft opnieuw kanker. Deze keer is het uitgezaaid naar haar longen.

Artsen zeggen dat de moeder van zeven kinderen nog maar twee weken te leven heeft. Haar echtgenoot zet alles op alles om zijn gezin deze maand nog een magisch kerstfeest te bezorgen.

‘Hartverscheurend’

„Haar toestand gaat snel achteruit”, vertelt Helens man Stephen aan de lokale krant Liverpool Echo. „Ze is erg moe en voelt zich zeer slecht. Het is hartverscheurend. Helen en ik gingen naar dezelfde school en zijn al meer dan dertig jaar getrouwd. Ze heeft onze kinderen zo goed opgevoed. Helen is zo’n persoon die alles zou doen voor een ander.” De vrouw is nu afhankelijk van anderen, omdat ze bijna niet meer kan lopen en vaak misselijk is.

Man regelt kerstfeest in oktober voor zijn terminaal zieke vrouw
Helen Robinson heeft volgens artsen nog twee weken te leven. /GoFundMe

Liverpool Echo meldt dat dokters zeggen dat Helen nog maar twee weken te leven heeft. Kerstmis zal ze dus niet meer meemaken. Daarom wil haar man nog deze maand een vervroegd kerstfeest organiseren, in het ziekenhuis waar ze verblijft. Hij is daarvoor een geldinzamelingsactie gestart.

‘Laatste keer kerst met hun moeder’

Met het opgehaalde bedrag wil Stephen de begrafenis van zijn vrouw deels financieren, de details daarvan heeft Helen al op papier gezet. Maar het voornaamste doel van Stephen is zijn vrouw en kinderen een magisch laatste kerstfeest bezorgen.

Van de zeven kinderen zijn er vier volwassen, de drie jongste kinderen zijn 13, 10 en 8 jaar oud. „Ik probeer geld in te zamelen zodat de kinderen een laatste keer met hun moeder Kerstmis kunnen vieren. Ik wil ze graag nog eens zien lachen op die speciale dag, want nu huilen ze elke dag, en dat breekt m’n hart", zegt hun droevige vader.

Man regelt kerstfeest in oktober voor zijn terminaal zieke vrouw
De drie jongste kinderen: Ellie (13), Sophie, (10) en Jessica (8). /GoFundMe

Bijna 15.000 pond opgehaald

Het doel van de inzamelingsactie, via GoFundMe, was 2000 pond (bijna 2300 euro). Inmiddels is er al bijna 15.000 pond (ruim 17.000 euro) opgehaald. „Toen ik het bedrag zag, kon ik alleen maar huilen, omdat het onze situatie zo echt maakt”, reageert de vader in de lokale krant. Hij bedankt iedereen voor de donaties en de steun.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man regelt kerstfeest in oktober voor zijn terminaal zieke vrouw
Sluiten