Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 okt 2019 / 15:14 uur

Landbouwsector zorgt voor opknapbeurt Malieveld

Het Malieveld was afgelopen tijd regelmatig het decor voor de boerenprotesten. Het veld heeft daar flink onder te lijden gehad en krijgt daarom een opknapbeurt.

Het terrein in Den Haag was beschadigd geraakt door twee grote boerenprotesten en nu gaan bedrijven uit de agrarische sector de schade herstellen.

Schade aan de rand

De schade is het grootst aan de randen van het Malieveld. Banden van tractoren, vrachtwagens, pick-uptrucks en andere voertuigen hebben daar diepe sporen getrokken, vooral onder de bomen. Twee bedrijven, uit Zeewolde en Soerendonk, gaan dat kosteloos herstellen. Dat begint komend voorjaar, zegt Staatsbosbeheer, de eigenaar van het Malieveld.

De grasvlakte in het midden, waar de duizenden voertuigen werden geparkeerd, is niet zo erg beschadigd. Dit deel van het Malieveld wordt de komende weken egaal gemaakt en ingezaaid met nieuw gras. Ook paaltjes worden teruggeplaatst. De kosten daarvoor, ongeveer 9.000 euro, worden betaald door de organisator van het eerste protest, Agractie, en door twee brancheverenigingen.

Staatsbosbeheer zelf heeft de grootste kuilen in het grasveld al dichtgemaakt en wandelpaden opgeknapt.

Meer zware voertuigen

Komende woensdag komen er misschien weer honderden zware voertuigen naar het terrein. Boze bouwers willen het Malieveld vol zetten met vrachtwagens, shovels en andere voertuigen. De demonstranten zijn boos over de gevolgen van de stikstofcrisis voor de bouwsector. De organisatoren vragen betogers om niet met hun eigen voertuigen naar Den Haag te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Landbouwsector zorgt voor opknapbeurt Malieveld
Sluiten