Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 okt 2019 / 18:14 uur

Koudste 6 oktober ooit, nog geen 10 graden

Het is zondag de koudste 6 oktober sinds het begin van de weermetingen, meldt MeteoGroup. Het oude record stamt uit 1936, toen werd het op 6 oktober niet warmer dan 10,1 graden in De Bilt. Vandaag was het daar nog een halve graad kouder.

Ook op andere plaatsen in het land bleef de temperatuur zondag onder de 10 graden steken. In Volkel (Noord-Brabant) en Deelen (Gelderland) werd het niet warmer dan 9,2 graden.

Dat was een groot verschil met bijvoorbeeld Zeeland, waar de 16 graden werd aangetikt. Dit kwam omdat de wind daar in de loop van de dag tijdelijk warmere lucht uit het westen aanvoerde, zegt de weerorganisatie. In de rest van het land waaide een frisse oostenwind.

Vorst

Het is ook nog niet gedaan met de lage temperaturen. Het kan aankomende nacht zelfs gaan vriezen, meldt Weeronline. In het noordoosten wordt het -1, aan de grond misschien zelfs -5. In het midden en westen blijft de temperatuur boven nul, zo’n 1 tot 5 graden. Omdat het in het zuiden nog een tijdje bewolkt is, koelt het minder snel af en wordt het tussen de 3 en 7 graden.

Het koudste moment van de dag is maandagochtend rond een uur of 7.

Reageer op artikel:
Koudste 6 oktober ooit, nog geen 10 graden
Sluiten