Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 22 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk herfstweer: donderdag wordt het 20 graden

Aanstaande zondag zeggen we vaarwel tegen de zomertijd en daar houdt het weer zich nog een keer keurig aan. In het zuiden van Nederland stijgt de temperatuur donderdag namelijk tot maar liefst 20 graden. 

Dat meldt WeeronlineNormaal is het zo’n 13 graden in deze tijd van het jaar. Vorig jaar was het in oktober ook geregeld warm. Op 13 oktober werd het zelfs 27 graden.

Woensdag al lekker

De komende dagen stijgt het kwik al. Woensdag wordt het in het hele land zo’n 15 tot 17 graden. In het zuiden kan het dan al 19 graden worden. Donderdag kun je op veel plekken gerust het terras op, dan wordt het 17 tot 19 graden en in Limburg 20 graden. Op de Wadden is het met 15 tot 16 graden koeler.

Voor wie geen herfstvakantie heeft is er goed nieuws. Ook op vrijdag en zaterdag is het met zo’n 16 graden nog heerlijk zacht. Vrijdagavond en zaterdag wordt er wel wind en regen verwacht. Vanaf zondag wordt het weer herfstig.

Veel mist verwacht

Omdat er de komende nachten weinig wind staat, kan er tijdens opklaringen makkelijk mist ontstaan. Lokaal kan de mist tot ver in de ochtend blijven hangen. Oppassen in de ochtendspits, dus!

Bij herfst, winter en voorjaar hoort mist. De zon staat nog laag aan de hemel en kan de mist niet makkelijk wegbranden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.