Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 okt 2019 / 16:39 uur

Groen licht EU-leiders voor brexitakkoord

De EU-leiders hebben unaniem hun zegen gegeven aan het akkoord dat en ordelijk vertrek van de Britten uit de EU per 1 november moet regelen. De woordvoerder van EU-president Donald Tusk liet dat weten.

Nadat de Britse premier Boris Johnson de gelegenheid had gekregen zijn 27 collega’s toe te spreken, hadden zij ruim een uur nodig om groen licht te geven.

Brits parlement

Veel leiders, onder wie premier Mark Rutte, spraken zich al positief uit over het akkoord waar de afgelopen dagen koortsachtig over was onderhandeld. EU-onderhandelaar Michel Barnier werd bedankt voor zijn ‘onvermoeibare inspanningen’.

Nu zowel de Britse regering als de EU-landen hebben ingestemd, is het zaterdag aan het Britse parlement om een oordeel te vellen. Ook het Europees Parlement moet instemmen. Dat komt volgende week bijeen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Groen licht EU-leiders voor brexitakkoord
Sluiten