Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 okt 2019 / 20:59 uur

Gouden Televizier-Ring Gala: de grote winnaars

Het Gouden Televizier-Ring Gala vond woensdagavond voor de 54e keer plaats en werd gepresenteerd door voormalig journaallezers Rik van de Westelaken en Dionne Stax. Er werd bekend wie zich de favoriete presentator en presentatrice van Nederland mag noemen én van welk programma we het meest genieten.

‘Wijnen, wijnen’

Veel mensen hoopten er al op en alle stemmen van enthousiaste fans zullen dan ook zeker geholpen hebben: Martien ‘wijnen, wijnen’ Meiland en zijn gezin mogen de Gouden Televizier-Ring in hun zak steken. Chateau Meiland (SBS6) veroverde de harten van velen door onder meer de hilarische uitspraken van vader Martien Meiland.

De Meilandjes versloegen Beste zangers (AVROTROS) en Expeditie Robinson (RTL). De Televizier-Ring voor Chateau Meiland is pas de tweede voor SBS6. Zestien jaar geleden, in 2003, ging de prestigieuze publieksprijs voor het favoriete tv-programma naar Hart in Aktie.

Presentator en presentatrice

Chantal Janzen sleepte vanavond haar vijfde Televizier-Ster in de wacht, ze mag zich wederom de favoriete presentatrice van Nederland noemen. Daarmee evenaart ze het record van Yvon Jaspers.

Janzen versloeg op het Gouden Televizier-Ring Gala dit jaar presentatrices Eva Jinek en Floortje Dessing. Ook vorig jaar ging de Televizier-Ster naar de RTL-presentatrice, die de prijs ook in 2016, 2015 en 2014 mee naar huis mocht nemen. Yvon Jaspers won de Televizier-Ster tussen 2006 en 2012 vijf keer.

Beau van Erven Dorens mag zich op zijn beurt de favoriete presentator van Nederland noemen, voor het tweede jaar op rij. In de strijd om deze Televizier Ster liet hij de komiek André van Duin en Arjen Lubach achter zich. Vorig jaar ging Van Erven Dorens bovendien naar huis met de felbegeerde gouden ring voor het programma Beau Five Days Inside.

Talent- en jeugdprijs

Vlogster en presentatrice Nienke Plas viel twee keer in de prijzen. Ze won de Televizier-Ster Talent en de nieuwe Televizier-Ster voor beste online-videoserie.

Zappsport is verkozen tot het beste jeugdprogramma. Het AVROTROS-programma kreeg de Televizier-Ster Jeugd, de prijs die tot dit jaar bekend stond als de Gouden Stuiver. Zappsport versloeg CupCakeCup, eveneens AVROTROS, en Kinderen voor Kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gouden Televizier-Ring Gala: de grote winnaars
Sluiten