Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 27 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Gepeste Kiyan overspoeld met liefde op Instagram na oproep zus

Dat sociale media ook hartverwarmende kanten kan hebben, bewijst het verhaal van de 18-jarige Lenka en haar 16-jarige broer uit het Vlaamse Bornem.

Kiyan werd al jarenlang gepest en voor Lenka de Laet was de maat vol. Ze plaatste een oproep op Twitter om haar broertje een gelukswens te sturen en hier werd massaal gehoor aan gegeven, schrijft HLN. De selfie van Kiyan is inmiddels 31.000 keer geliket en het leverde hem duizenden extra volgers op.

https://twitter.com/lenkadelaet/status/1187825583608258563

Cyberbullies

De 16-jarige jongen loopt al een aantal jaar met zijn ziel onder de arm. Hij is meerdere keren opgenomen in een instelling voor jeugdpsychiatrie en wordt al jarenlang gepest. Toen hij afgelopen week een selfie plaatste op Instagram kreeg hij opnieuw te maken met cyberpesters die hem uitscholden. Toch stond hij er niet alleen voor, zijn zus Lenka plaatste een oproep op haar Twitteraccount en dit leidde tot een stormvloed van positieve reacties uit Vlaanderen en ook uit Nederland.

Kiyan en Lenka zelf zijn een beetje overdonderd door deze vloedgolf aan hartjes en gelukswensen. De tiener kreeg er tientallen volgers bij die hem een hart onder de riem staken en dat kon hij goed gebruiken. Kiyan heeft een aantal hevige jaren achter de rug omdat hij telkens het mikpunt was van pesterijen. Dit begon toen hij naar de middelbare school ging. Hij ging hierdoor naar een andere school, maar ook dit hielp niet. De pestkoppen bleven hem zowel offline als online lastigvallen.

Meer dan 31.000 likes en 13.000 reacties /Kiyan de Laet, Instagram

Grote glimlach

Aan de oproep van zijn zus Lenka werd massaal gehoor gegeven. De tweet is meer dan 5000 keer geliket en de haat op de Instagrampagina van Kiyan is volledig overspoeld door een vloedgolf van liefde. En niet alleen op Instagram kreeg de tiener gelukswensen, ook een paar Nederlandse YouTubers sloten zich bij de actie aan waardoor deze golf nog lang niet lijkt te zijn opgedroogd.

De 18-jarige Vlaamse hoopt dat het verhaal over haar broer cyberpesten bespreekbaar maakt. „Ben je een slachtoffer van online pesterijen? Praat er over”, laat ze optekenen door een journalist van Het Laatste Nieuws. „Probeer er je niet door te laten raken en laat je zeker niet doen. Je staat er niet alleen voor. Maar vooral: Geef nooit op!”

Ook een vriendelijk berichtje achterlaten op de Instagrampagina van Kiyan? Klik dan op deze link!

https://twitter.com/lenkadelaet/status/1188447810406010882

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.