Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 okt 2019 / 19:09 uur

Ex-politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus

Fatima Aboulouafa, de weggestuurde Leidse politiechef, heeft aangifte gedaan van smaad en laster tegen minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. 

Dat bevestigt haar juridisch adviseur Karim Aachboun na berichtgeving van de NOS.

Kritiek

Grapperhaus schreef vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat het vertrek van Aboulouafa bij de politie losstaat van haar inhoudelijke kritiek op misstanden bij de politie. „Evenmin is het beeld juist dat zij vanwege die kritiek weg zou moeten", aldus de minister.

„Daarmee wordt de suggestie gewekt dat er een andere reden zou zijn voor het vertrek van mijn cliënt dan haar kritische houding", zegt Aachboun. Volgens hem is de aanklacht van smaad en laster ook nog gebaseerd op andere zaken, waar hij nu niets over wil zeggen.

Onwerkbaar

Volgens de politie ontstond de afgelopen weken een onwerkbare situatie in het team van Aboulouafa nadat directe collega’s het vertrouwen in de teamchef hadden opgezegd. De komende tijd bekijkt de korpsleiding met Aboulouafa, ondersteund door een onafhankelijke externe verkenner, of ze op een andere plaats in de politie kan werken. Haagse bronnen bevestigen dat Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem en voormalig politieagent, de rol van verkenner op zich zal nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ex-politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus
Sluiten