Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Erdogan dreigt 3,6 miljoen vluchtelingen naar Europa te sturen

Als het aan de Turkse president Recep Erdogan ligt, dan slikt de EU haar kritiek op de Turkse operatie in Syrië in. In het geval dat de EU de Turkse actie bestempelt als bezetting, dan dreigt hij Syrische vluchtelingen die nu in Turkije zijn naar Europa te sturen.

In Turkije wonen naar schatting 3,6 miljoen Syriërs die zijn gevlucht voor de oorlog in hun land. „We zullen de poorten openzetten", dreigt Erdogan. De EU keurt de operatie van het Turkse leger in Syrië af en wil dat die stopt.

Veilige zone

Erdogan wijst erop dat de operatie in het grensgebied erop is gericht een veilige zone te creëren waar de Syrische vluchtelingen die in Turkije verblijven naartoe kunnen. Turkije wil de ‘demografische structuur’ in het gebied herstellen, aldus de Turkse president in een speech voor zijn AK-partij in Ankara.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Erdogan dreigt 3,6 miljoen vluchtelingen naar Europa te sturen
Sluiten